Bandy

VSK Bandy vände och vann

Västerås SK tog andra raka segern i bandyns elitserie då man vände underläge 0-2 hemma mot Haparanda/Tornio och vann med 9-3. Jonas Nilsson satte tre av målen.

Hemmalaget Västerås SK fick sämsta tänkbara start då Haparanda/Tornio redan efter mindre än fem minuter var i ledning med 0-2.

Efter det jobbade man sig in i matchen och efter Michael Carlssons reduceringsmål var det bara ett lag på plan. Målen trillade in i snabb fart och i sista minuten satte Johan Andersson sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet 9-3.

VSK svarade för en imponerande insats i fredagens bortamatch mot svenska mästarna Hammarby på Zinkensdamm då man vann med 5-2 och kanske satt den matchen i benen till en början för VSK såg skakat ut innan man fick in det första målet och det var många som hängde med huvudet.

Tränare Andreas Westman och Jonas Holgersson var missnöjda från sidan och var väldigt aktiva i coachningen vilket gav resultat.

Bakåt ser det väldigt stabilt ut med bara 15 insläppta mål än så länge och vad gäller offensiven blir den hela tiden bättre vilket kommer krävas om man ska klättra ytterligare i tabellen.

Sammanfattningsvis en mycket lyckad helg med fyra poäng och 14 gjorda mål fördelat på många spelare.

Till matchens bästa spelare framröstades Kim Barklund.


Västerås SK-Haparanda/Tornio 9-3 (4-2)
VSK: Jonas Nilsson 3, Johan Andersson 2, Michael Carlsson, Oskar Robertsson, Tobias Holmberg, Janne Rintala.
Haparanda/Tornio: Igor Zolotarev, Vesa Voukila, Antii Ekman.
Publik: 914, ABB Arena.