S-Krisen

"Sahlin har gjort sitt"

I går avgick Mona Sahlin och i dag tycker riksdags- och regionpolitiker, ordföranden i olika distrikt, jämte experter och statsvetare, ledarskribenter och bloggare, till om detta. Precis som folk på gatan. Men vad sägs?

– Jag tror det är helt rätt. Det har börjat spåra ur.

– Hon har gjort sitt.

Så låter det på stan i Uddevalla i dag.

Och bland de aktiva socialdemokraterna i Trollhättan tycker 72-åriga Anita Ståhl att Mona gjorde ett klokt val som avgick.

– Om man ska ha ett sådant tufft uppdrag måste man ha allas stöd. Och jag har förstått att Mona inte har haft det, säger Anita Ståhl.

En annan aktiv socialdemokrat i Trollhättan, fast 40 år yngre, är Mussa Selim. Han tycker det är trist att Mona avgått.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt. Jag förväntade mig mer av henne. Jag tycker hon är en kunnig och erfaren politiker, och hon förtjänade en bättre chans, säger han.

Och nu spekulerar alla i vem som ska bli ny partiledare. Anita Ståhl tycker att det ska vara en kunnig och bred politiker som också är en duktig retoriker. Mussa Selim vill att det ska vara någon som brinner av engagemang, och som heller inte är för gammal.

– Jag hoppas naturligtvis att det ska bli någon yngre. Jag tänker på Veronica Palm, Mikael Damberg och varför inte Jytte Juteland.

Och på stan i Uddevalla florerar namn som Christer Kronlid och Jan Eliasson.

Zara Tellander
zara.tellander@sr.se
0522 – 67 00 25