Linköping

Polisen jagar fönsterkrossare

Polisen utreder nu flera fall av fönsterkrossning mot krogar och butiker i centrala Linköping. I helgen drabbades restaurang Gula Huset för tredje gången på kort tid.

- De har utsatts för en omfattande skadegörelse där tolv stycken fönsterrutor blivit krossade. Ser man bara till Gula huset så är det tredje gången på kort tid som de blivit drabbade vilket är en ganska märklig och konstig omständighet, säger Joakim Jäderstig, chef för polisens stöldrotel i Linköping

På kort tid har två krogar och en butik i Linköping fått flera av sina fönsterrutor krossade. Men vad som ligger bakom skadegörelsen är ännu oklart. Än så länge finns inga utpekade misstänkta och enligt polisen finns inga belägg för att det rör sig om någon form av utpressning.

- I nuläget så är det inget vi har belägg för men samtidigt så är det ju självklart en märklig företeelse när en och samma krog blir utsatt under en kort tidsperiod för tre skadegörelser och den senaste är ganska omfattande, säger Joakim Jäderstig.

Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp att lösa fallen.

- Det som vi jobbar med nu är vi söker vittnen i form av närboende som kanske har hört eller sett något av skadegörelsen.