Saft och kakor till Dansk Folkeparti

En massa kakor och saft väntas komma till Dansk Folkepartis partikontor i dagarna , som en protest mot ett av deras uttalanden om invandrare.

Efter att Dansk Folkeparti skrivit i sin medlemstidning att invandrare äter upp alla gratis kakor och kaffe på sjukhusens väntsalar, och att folk inte vill bli behandlade av muslimska läkare, har flera grupper startats på Facebook där man uppmanat att skicka kakor till partiet i protest mot deras syn på invandrare.

– Hmm... det doftar så gott jag är säker på att den smakar gott. Det är otroligt vilken energi folk har lagt på det här, säger Liselotte Blixt från Dansk Folkeparti.

Hon går igenom dagens post vid det danska folketinget. De har fått in över 200 kakor. Personalchefen för partiet Jeanie Nørhave berättar att de fått in chokladmuffins också.

De säger att de är jätteglada över alla sockerkakor och muffins som de fått. Men det var nog inte det som var meningen.

Det hela handlar om en artikel i partiets medlemstidning Dansk Folkeblad som hette "Nu törs jag inte bli sjuk" där man skrev att det är allmänt känt att invandrare äter upp allt gratis fika på sjukhusen i Danmark. Artikeln innehöll också en intervju med en kvinna som inte ville bli behandlad av en muslimsk läkare. Det har fått folk att reagera, bland annat Kristoffer Boesen som skickade en citronmåne till partiet.

Han säger att han valt att skicka en kaka för att visa att han inte tycker att det finns någon grund till att köra den hets mot en befolkningsgrupp som Dansk Folkeparti är igång med. Och särskilt inte när det rör sig om något så banalt som kakor på ett sjukhus.

Liselotte Blixt som är hälsotalesman för partiet säger att artikeln var generaliserande och skyller på journalisten.

– Det här gäller inte alla invandrare och inte alla sjukhus heller.