MARK

Markpolitikers familj dödshotad via nätet

En 23-årig man åtalas vid Borås tingsrätt för att via internet ha ofredat dottern till en Markpolitiker, politikern själv och övriga familjen. Mannen har tidigare hotat dottern, som är hans före detta flickvän, med yxa och kniv, genom att ta sig in i den villa i Kinna där familjen bor.

Det var i början av maj som 23-åringen tog sig in i Markpolitikerns hem och hotade dottern, henne själv och hennes andra barn. Dottern lyckades fly ur huset och ingen skadades fysiskt.

– Men psykiskt har det varit tufft. Mina barn har mått dåligt av det här. Ett av dem har inte orkat bo kvar i huset, utan valde att flytta hemifrån på grund av händelsen. Min dotter har varit sjukskriven.

Enligt 23-åringen är det oenigheten kring äganderätten till en mobiltelefon i samband med att han och Markpolitikerns dotter separerade, som är bakgrunden till att han hotat henne och hennes familj.

Han dömdes i oktober till skyddstillsyn för hemfridsbrott och olaga hot. Under hela sommaren har han på olika sätt fortsatt att hota och kränka flickvännen och hennes familj, men nu via internet, och försvarat sitt tilltag att hota henne med en yxa. Han har utdelat dödshot, skrivit att flickvännen förtjänar att dö, att han borde göra slarvsylta av hela hennes familj, och så vidare.

När domen föll mot honom i oktober eskalerade hoten och kränkningarna, som 23-åringen la ut på sin blogg och även skickade via e-post, och då valde Markpolitkern att polisanmäla hoten mot hennes dotter, henne själv och familjen. I samband med detta fick 23-åringen även besöksförbud. Nu åtalas han för olaga hot och ofredande.