Växjö

Karl Oskar-dagarna i farozonen

1:25 min

Stadsfestivalen står utan projektledare och risken är att den ställs in om det inte dyker upp någon ny inom kort. Jon Bergsjö som varit projektledare de senaste fyra åren har i år tackat nej.

– Nu är det bråttom med att hitta en ny. Helst skulle vi behöva en omgående, men senast någon gång i december måste vi hitta en, förklarar Rosemarie Lindström, vd för Växjö Citysamverkan som är ansvarig arrangör för Karl Oskar-dagarna.

– Det finns många faktorer som ska samspela för att man ska kunna driva ett projekt stort som Karl Oskar-dagarna. Men utan en en projektledare är det svårt att genomföra, fortsätter hon.

Stadsfestivalen har varit en tradition i Växjö sedan tidigt 90-tal och har ägt rum en helg varje sommar. De senaste åren har arrangemanget lockat sammanlagt runt 150 000 besökare. Jon Bergsjö har varit projektledare de fyra senaste åren, på uppdrag av Växjö Citysamverkan. Men i år har han tackat nej.

– Jag har gjort det i fyra år och jag känner att jag ganska klar med det. Det är ganska ansträngande att driva och det ligger under en sådan period att man inte kan ta ut någon sommarsemester. Sedan har jag ganska mycket uppdrag som jag behöver fokusera på.

Men han hoppas att det kan leva vidare.

– För min del känns det bra och roligt att gå vidare och jag hoppas att det kan komma någon annan ny energi som kan ta det på lika stort allvar och göra det lika bra.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se