Nyheter

Ulla Billquist levde ett dubbelliv

5:54 min

Ulla Billquist var 40-talets stora stjärna, men fick en kort karriär - hon tog livet av sig 1946, bara 38 år gammal. Än i dag omges sångerskan av en massa myter om olycklig kärlek och spioneri.

På onsdagen ges en cd-box ut med Ulla Billquist samlade inspelningar och i den bok som följer med framkommer helt nya uppgifter om hennes hemliga liv.

Ulla Billquist förknippas med Sverige under beredskapstiden under andra världskriget och hon var den ojämförligt största svenska sångerskan under den tiden.

Journalisten Lasse Zackrisson har skrivit boken om Ulla Billquist som ges ut i samband med släppet av samlingsboxen. I P4 Extra avslöjar han några få nya detaljer om vad han lyckats ta reda på om hennes hemliga liv.

Levde ett dubbelliv

Sångerskan var gift tre gånger, men i boken berättar Lasse Zackrisson också att Ulla Billquist dessutom levde ett dubbelliv.

-Ulla levde ett med en kvinna utanför sina äktenskap, vilket var mycket svårt för henne eftersom hon samtidigt var alla soldaters lilla älskling. Men trots att hon gifte sig tre gånger funkade det aldrig, förklarar Zackrisson.

Skör och bräcklig som person

Enligt uppgifterna som framkommer i boken så var inte Ulla Billquist så tuff som man kanske behöver vara menar Zackrisson.

-Hon var inte öppen med sin kärlek och det kanske var omöjligt på 40-talet och sedan tog hon livet av sig som 38-åring, berättar Lasse Zackrisson i P4 Extra.

Enligt ett pressutskick höll hon också sin älskade i handen sedan hon tagit sömntabletter.

17 skivor i samlingsbox

Nu ges alltså det ut en jättebox som innehåller 17 cd-skivor med alla låtar plus den lilla boken av Zackrisson på 200 sidor där man kan läsa mer om sångerskan.