KINNA

Demonstration till stöd för fosterbarn

Omkring 30 personer samlades idag i centrala Kinna för att visa sitt stöd för de två små fosterbarn som Marks kommun för ett drygt år sedan omplacerade under uppseendeväckande former.
– En tankeställare, hoppas initiativtagaren Marica Rödebäck att de ansvariga ska få av demonstrationen.

Strax före lunch på lördagen startade demonstrationen i Kinna, till stöd för de två små fosterbarn som för ett drygt år sedan omplacerades av Marks kommun. Kommunen beslutade då att flytta barnen från det fosterhem där de vuxit upp till ett annat hem, och det trots att det saknades en utredning som visade att det var något fel på fosterhemmet.

Marica Rödebeck, som tagit initiativ till demonstrationen, hoppas att den ska fungera som en tankeställare för de ansvariga:

– Jag ville göra något, för att visa att vi inte accepterar det här. Så här direkt kanske det inte kommer att få så stor betydelse men kanske i långa loppet.

Flera av de som deltog i demonstrationen var själva fosterhem eller barn som placerats i fosterhem. En man som haft ett 60-tal fosterbarn tyckte att Marks kommuns hantering av fallet var en skam för kommunen och den åsikten höll flera med om:

– Det är så att man skäms för den här kommunen, sa en kvinna som också deltog i demonstrationen.

Mikael Olmås
mikael.olmas@sr.se