Snökaoset

Dalboslätten översnöad

1:53 min

Det kraftiga snöfallet har gjort att trafikläget är mycket svårt, särskilt på Dalboslätten där alla mindre vägar är helt igensnöade. Trafikolyckor har också rapporterats in.

Alla mindre vägar väster om Vänern i södra Dalsland är stängda för trafik på grund av det rådande snökaoset. Trots att man försöker hålla de större vägarna öppna, yr de igen på mindre än 20 minuter.

Det är bara E45 och länsväg 2135 och 2149 som man försöker hålla farbara.

Läget är mycket svårt i södra Dalsland. Vägarna yr igen på mindre än 20 minuter efter plogning. Så det är svårt att ta sig fram även på de stora vägarna på Dalboslätten.

Flera trafikolyckor har rapporterats in, men ännu information om någon har skadats.

Boende uppmanas hålla sig hemma och vid akuta behov ska man kontakta SOS på 112.

I området runt Brålanda hjälper Räddningstjänsten hemsjukvården att ta sig fram till dem som behöver sjukvård. De har en fyrhjulsdriven jeep där.

I Mellerud finns en bandvagn att ta till, om hemsjukvården skulle behöva hjälp där också, säger Räddningstjänstens insatsledare till Sveriges Radio Väst.

SMHI har gått ut med en varning för det svåra vädret. Snöstormen i västra Sverige kommer att hålla i sig åtminstone till midnatt och sedan kommer den att bedarra.