Min sambo kan inte tillfredställa mina sexuella behov

Hej Robert!

Jag skulle behöva din experthjälp angående min relation. Jag lever i ett förhållande där vi är på väldigt olika nivå sexuellt. Jag har alltid gillat sex och har en avslappnad relation till sex men min sambo är ganska hämmad när det gäller sex. Jag har tagit upp detta många gånger under åren som har gått men jag får inga svar och vi utvecklas inte tillsammans sexuellt. Jag har ställt frågor om vad han gillar och tänder på men får bara svaret att allt är bra som det är, men det tycker inte jag! Efter fem år tillsammans har jag fortfarande ingen aning om vad han gillar och inte gillar. Ska tillägga att i övrigt har vi en väldigt öppen relation, vi pratar om allt och stöttar varandra i vått och torrt. Problemet är att jag börjar bli frustrerad, känner mig osexig och misslyckad. Vad är jag för en kvinna som inte kan tända min man? Jag försöker att slå undan sådana tankar, men jag har märkt att de dyker upp allt oftare. Vad ska jag göra? Skaffa en älskare då mina behov inte blir tillgodosedda? Acceptera att vårat sexliv aldrig kommer bli mer än så här och förtränga min egen lust? Hjälp mig med dina tankar om detta!

/Frusterad tjej

Hej frustrerad tjej!

Du ska absolut inte förtränga din egen lust eller acceptera att du inte får ut det du vill ha av sex.

Ibland går våra sexuella behov inte ihop. Det krävs att ni båda två tar ansvar för det sexuella så att ni båda ska trivas med ert sex. Du skriver att du tagit upp det flera gånger under de år ni träffats: på vilka sätt har du tagit upp det? Har du förklarat hur "allvarligt" du känner som du gör? Det är viktigt att du återigen tar upp det med din sambo och verkligen tar er tid att lyssna på varandra, precis som du beskriver att ni gör med andra saker. Hur var det i början, var det annorlunda då? Hur mår din sambo förövrigt i livet? Stressar han mycket? Har ni tillsammans funderat på alternativ till ert sexliv?

Det är också olika hur lätt vi kan prata om sex. Du säger att du har en avslappnad relation till sex medan du knappt vet vad han gillar trots att det gått fem år. Kanske är det så att din sambo är helt nöjd med ert nuvarande sexliv. Ett tänkbart scenario är att han känner av ditt missnöje och känner sig pressad och kanske blir mer återhållsam. Det leder till att du känner dig alltmer frustrerad.

Samtidigt kanske ni vill helt olika med sexet. Försök att även fundera på dig själv i det här. Är det något i sexet du trivs med nu? Du skriver att du känner dig osexig och misslyckad, vilket får mig att fundera på om du vill ha mer bekräftelse av honom. Vad betyder sexet för dig?

Hur man har sex i en relation är väldigt individuellt. Efter era samtal kanske ni vill komma fram till en lösning för att du ska trivas med ert sex. Kanske kommer ni fram till att han vill och kan börja testa er fram med andra sexuella praktiker. Kanske blir lösningen att ni tar in en tredje part eller att ni öppnar upp er relation sexuellt. Oavsett är det viktigt att du lyssnar på dig själv och inte gör något du inte vill för att ha tillfredsställa din partner. Du ska inte heller finna dig i att du inte är tillfredställd.

Lycka till!

Varma hälsningar Robert