Motorsport

Johan Kristoffersson kör Porsche Carrera Cup

1:08 min

Kristoffersson Motorsport utökar sitt team med ytterligare en bil. En ny Porsche ska finnas med som ett enbilsteam i Porsche Carrera Cup nästa säsong. Johan Kristoffersson ska ratta bilen.

Kristoffersson Motorsport utökar sitt team med ytterligare en bil till nästa säsong. Inte en biogasbil till utan en ny Porsche som ska finnas med som ett enbilsteam i Porsche Carrera Cup nästa säsong. I samma klass som Prins Carl Philip kör.

Porsche Carrera Cup Scandinavia blir Johan Kristoffersson utmaning för säsongen 2011. Det betyder ytterligare en ny klass, den tredje i ordningen, i hans relativt korta racingkarriär. Efter att ha kört både JTCC och STCC tidigare tar Johan nu klivet upp till supersnabba Carrera Cup. Han kommer att göra det i familjeföretagets namn, KMS -Kristoffersson Motorsport.

– En fantastisk chans, jag siktar på racesegrar och mot toppen, säger Johan Kristoffersson.

2008 blev han JSM-trea i JTCC i en VW Golf och säsongen därpå slutade han tvåa i STCC:s privatcup, Semcon Cup, i en Audi A4 och utsedd till årets Rookie. Säsongen 2010 fick Johan möjligheten att köra en tredje VW Scirocco i Team

Biogasteamet de tre avslutande STCC-racen. Nu, inför sin fjärde racingsäsong i karriären blir han visserligen kvar i Team Biogas, men byter ändå klass. Johan står samtidigt kvar som reservförare i STCC-teamet om ordinarie förare skulle ha förhinder och för att få körtid och utvecklas vidare har man valt att matcha honom i Carrera Cup.

– För mig passar Carrera Cup perfekt, Porsche är en fabriksbyggd tävlingsbil som tål många tuffa mil, det ger mig en bra möjlighet att träna och testa en hel del vilket jag saknat, så det ser jag verkligen fram emot, säger Johan.