Exploderande bil i centrala Stockholm

0:50 min

En bil exploderade i centrala Stockholm, i korsningen Drottninggatan – Olof Palmes gata vid 17-tiden på lördagen. En avliden person har också hittats ett par hundra meter därifrån.

– Så vitt vi har kunnat konstatera hittills är det troligt att det är gasoltuber som har exploderat i ett fordon som har stått parkerat på Olof Palmes gata, säger polisens presstaleman Kjell Lindgren.

Bilen exploderade strax innan kl 17 på lördagen.

Den avlidne personen, en man, hittades tre hundra meter från explosionsplatsen, i korsningen Drottninggatan – Bryggargatan. Det är enligt polisen oklart om den avlidna har omkommit i explosionen.

Två personer i området fick föras till sjukhus med lättare skador.

Det finns ännu inget klarlagt samband med händelserna men flera svenska medier uppger att den döde mannen sprängde sig själv, att det skulle kunna vara fråga om något attentat.

Det är alltså INTE BEKRÄFTAT.

I närheten av den avlidne har polisen också hittat en främmande väska.

– Där håller vi på att undersöka, för det finns föremål, en väska, som vi vill undersöka för att vara sökra på att det inte är något farligt eller explosivt, säger Kjell Lindgren.

Polisen spärrade under tidig kväll av flera kvarter i området kring den mycket folktäta Drottninggatan där många var ute och julhandlade.

Vid 19.30-tiden hade dock nästan alla större avspärrnignar lyfts, med undantag för områden i omedelbar närheten till bilexplosionen och den avlidne mannen.

Vid midnatt har polisen fortfarande inte kunnat ge sprängningarna någon specifik brottsrubricering.