Julpyssel 6: Kylskåpsmagneter

Använd cernitlera och gör egna juliga kylskåpsmagneter till dig själv eller en vän!

Du behöver:

Runda platta magneter
Cernitlera i olika färger
Hobbylack (om du vill)
Klister

Om cernitlera:

Cernitlera är ett jätteroligt material som man kan göra ganska pilliga saker med. Smycken, pärlor eller små figurer. Eller juliga kylskåpsmagneter som du kan ge bort i julklapp. Cernitlera kan du köpa i en hobbyaffär.

Gör så här:

  • Plocka fram en magnet. Om det är svårt att hitta magneter i affären så kan du kanske ta några gamla skruttiga kylskåpsmagneter och pilla bort dekoren och göra om dem till nya fina kylskåpsmagneter.
  • Ta en bit cernitlera i en fin färg och knåda den till en mjuk boll. Platta till bollen så att du får en rund platta som är lite större än din magnet. Se till att baksidan på plattan är riktigt slät, för den sidan ska du klistra fast mot magneten sen.
  • Dekorera framsidan på cernitplattan med cernitlera i andra färger. Du kan till exempel göra en vit platta med ett rött hjärta på. Eller ett brunt hjärta så att det blir som en pepperkaka. En grön julgran eller en gul stjärna är också juligt och fint. Om du är riktigt pillig kan du göra en julbock eller en söt julgris. Eller så kan du hitta på någon helt egen dekor.
  • När du är klar med din cernitplatta så ska du grädda den i ugnen. Det står på paketet hur du ska göra.
  • När cernitplattan är gräddad och har svalnat kan du lacka den om du vill. Sen när lacket har torkat är det bara att klistra fast cernitplattan mitt på magneten så är din nya kylskåpsmagnet klar!

Lycka till!