S-protester mot att inte riva upp FRA-lagen

Flera socialdemokrater menar att det inte går att backa från partiets krav att FRA-lagen ska rivas upp, eftersom beslutet tagits på Socialdemokraternas partikongress. Bland S-märkta bloggar pågår diskussionen om lagens vara eller icke för fullt.

"Vi har kongressbeslut på att riva upp FRA-lagen. Ett sånt beslut kan inte en enskild sosse riva upp", skriver riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson (S) på sin Twittersida . Hon är en av de socialdemokrater som starkt ifrågasätter uttalandet från Morgan Johansson, ordförande i riksdagens justitieutskott, att Säpo ska få rätt att signalspana. 

Den socialdemokratiske bloggaren Peter Andersson skriver att " I dag tar det hus i FRA-helvetet" och Rasmus Lenefors, politisk sekreterare för SSU-förbundet i Stockholm skriver att "Ett stängt samhälle är inte medlet".

Erik Laakso från nätverket "Sossar mot storebror" skriver att "" Johansson driver gäck med kongressen och norrtäljepolitikern Kristian Krassman skriver på sin blogg "in Your Face"Eftertänksamhet efterlyses".

Fler politiska bloggreaktioner på Morgan Johanssons uttalande finns samlade på Politometern.se.