tisdag 14 december

Uppmanas rösta mot sitt parti

Stoppa utförsäkringarna! Det vädjar nu bland annat patientföreningar, läkarorganisationer och fackförbund till allianspolitiker i riksdagen. Syftet är att mana till att rösta "enligt sitt samvete" på torsdag när riksdagen tar upp en röd-grön motion, som handlar om att bland annat avskaffa dom absoluta tidsgränserna i sjukförsäkringen.

Bernth Olofsson har jobbat som arbetsförmedlare i 35 år och han är en av de som har skrivit under uppropet. Han är starkt kritisk till sjukförsäkringssystemet. Vi hör också hur Elisabeth Björnsdotter-Rahm (M), riksdagsledamot från Lycksele, ställer sig till att uppmanas att rösta mot sitt parti.

I dagens avsnitt i dokumentärserien om konflikterna i Tärnaby handlar det om att professor peter Sköld menar att det är kolonisation och tvångsförflyttning som står bakom osämjan. Hör mer i Västerbotten Direkt 15.35

Norrdans samarbetar hösten 2010 med en av Sveriges mest framgångsrika koreografer Mats Ek i föreställningen "På Norrbotten" som baserar sig på folkmusikgruppen JP Nyströms musik. JP Nyströms finns med på scenen och framför musiken live och vår reporter Anders Wikström var där.

Programledare: Rolf Sundström

p4vasterbotten@sr.se