Oscar Sundell #pratar om när han hamnade i gråzonen

I spåren av misstron mot kvinnorna som anmält Julian Assange skrev Johanna Koljonen ett inlägg på Twitter om gråzonen mellan sex och övergrepp. Sen dess har hundratals följt hennes exempel under rubriken #prataomdet och i veckan publicerar bland andra DN, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Bang olika texter om just gränsdragningar, gråzoner och glasklara övertramp i sexuella situationer.  

Enligt en av initiativtagarna, Sofia Mirjamsdotter, behöver vi ett språk för sex utan skam och vi behöver fundera kring våra egna och andras gränser. Något ska förändras. Vi ska våga #prataomdet.

Matilda är i full färd med att skriva en text och i dag publicerar vi frilansjournalisten Oscar Sundells personliga berättelse om när han hamnade i gråzonen.

Ett engångsligg på halsen

Jag är 18 år och jag tror att han är det också. Hans namn är visst adligt, men han kunde egentligen ha hetat precis vad som helst. Enda anledningen till att jag överhuvudtaget hånglade upp honom på klubben med det minimala dansgolvet, var ju att jag behövde en ursäkt att slippa prata med den där dryga snubben som envisades med att känna igen mig från de trångbodda Malmöhaken.

Nu har jag fått ett one night stand på halsen. Ett engångsligg som jag gärna hade varit utan; min hotellsäng är smal, och jag måste vara på en presskonferens om mindre än nio timmar.

Särskilt bra är han inte heller. Han är full och trögrörlig och har en hårig och ganska liten kuk, som dessutom – troligen förlamad av alkoholhalten i hans kropp – inte ens förmår bli hård.

Själv vill jag mest att mitt stånd ska gå ner så att jag får sova, och ger därför ganska snart upp på hans kuk, och styr ner honom mot min. Han suger inte bra heller (surprise, liksom), så jag munknullar honom i ren frustration. Jag kommer, han gör det inte. Sedan somnar vi. Så långt ifrån varann det är möjligt på 90 cm.

Några timmar senare kommer hotellpersonalen med en frukostbricka. Ett löskokt ägg, ett glas juice och tre torra smörgåsar. Jag låter honom ta hälften. Efter en stund nickar jag mot duschen. Han säger att han har huvudvärk, men jag är 18 år och har min manliga morgonkåthet att tänka på. Så jag tjatar tills han ger med sig.

Duschsessionen blir en déjà vû: Jag kommer, han gör det inte. Han är bara hård sporadiskt. Knappast särskilt kåt. Jag orkar inte bry mig, har bråttom till tunnelbanan.

Jag brukar tänka tillbaka på killen med det adliga namnet som mitt sämsta ligg någonsin. Jag är inte säker på att jag vill veta hur han tänker tillbaka på mig.

Oscar Sundell
frilansjournalist

#prataomdets hemsida finns fler texter.