Solna

Ännu oklart om gigantiskt köpcentrum vid arena

1:16 min

Bygget av den nya nationalarenan för fotboll i Solna har stött på nya problem. Just nu utreder åklagarmyndigheten i Stockholm om Solnas förre stadsdirektör Sune Reinhold bröt mot lagen när han vid sidan av jobbet som stadsdirektör var konsult för arenaprojektet.

Det är heller inte klart om AIK:s fotbollsherrar kommer att spela på arenan.

Nu visar det sig också att förhandlingarna om det gigantiska köpcentrumet som ska byggas brevid själva arenan inte är i hamn än.

Så här säger Malin Sparf Rydberg som är kommunikationschef vid Arenabolaget.

– Vi hoppas på att förhandlingarna blir slutförda snart så att vi kan se en handlingsanläggning på plats.

Förhandlingarna pågår mellan Arenabolaget och fastighetsbolaget Unibail-Rodamco.

Så här säger Lars Johansson som är ordförande för Unibail-Rodamco.

– Man måste ju ha respekt för att det är en väldigt stor investering som rör sig om flera miljarder. Vi för diskussioner kontinuerligt, i princip varenda dag, säger Lars Johansson.

Lars Johansson menar att om tidsplanen ska hålla så måste parterna komma överens under det första halvåret nästa år. Men på Arenabolaget har man en plan b.

– Vi har hela tiden tittat på två alternativ. Det ena är en större handelsanläggning, det vill säga ett riktigt stort köpcenter, och det andra är en mindre handelsanläggning men då istället med fler bostäder och fler kontor. Båda alternativen är bra. Nu gäller det bara att ta ett beslut, säger Malin Sparf Rydberg på Arenabolaget.

                                                     Louise Andrén Meiton, P1 Morgon
                                                               louise.andren.meiton@sr.se