21 januari

Kärlek, familjerelationer och indisk frunch

35 min

Den här fredagen pratar vi kärlek och familjerelationer med...

Alex Schulman som kommer och pratar om sin nya bok Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött - om vägen från en kvinna till en annan och allt det som händer på vägen....

Maria Blom, regissören bakom Masdjävlar är också (och alltid) aktuell på temat familj och relationer. Nu sätter hon upp en helt ny pjäs på Dramaten som heter Under hallonbusken och handlar om några syskon som träffas vid sin mors dödsbädd...

Simon Forsberg är veckans dagens Melodifestivaldoldis och spelar live tillsammans med sin brorsa!

Och till detta serverar vi denna fredag indisk frunch med Kamal från New Indian Garden.

Glöm inte att du kan skicka in ditt eget valfria recept och vinna två biobiljetter! fredagmed@sr.se

Vi hörs / Åsa Maj Jz

Nedan hittar du recepten på den indiska frunchen.

Förrätt:
King Prawn Butterfly
4 jättestora räkor, scampi

Marinad:
50 gr färsk mynta som finhackas
20 gr färsk koriander som finhackas
½ tsk vitpeppar
pressad citron några droppar

Panering:
40 gr vetemjöl
1 ägg
2 msk sesamfrön
1 dl ströbröd

Man låter räkorna dra i marinaden en halvtimme, sedan panerar man dem. Stekes i frityrolja.

Huvudrätt:
Kycklinggryta med grönsaker
mixade grönsaker, till exempel blomkål zucchini, sparris, paprika, aburgine, tomat, lök
4 kycklingfileéer
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 cm ingefära
40 gr gramasala
10 gr gurkmeja
10 gr spiskummin
10 gr malen koriander
30 gr färsk koriander
0,5 dl naturell yougurt
0,5 dl krossade tomater
salt efter smak

Först steker man lök, vitlök med grönsaker, sedan i med den skivade kycklingen. Lägg sedan i alla kryddorna och låt puttra i 5 min.

Lägg i krossade tomater samt yougurt. På med lock och koka vidare i 10 minuter.

Efterrätt:
Mango parfait
2 ägg
0,5 dl mango pulp
4 cl vodka (naturell)
10 gr malen kardemumma
10 gr malen kanel
1 dl vispad grädde

Rödvinsås:
100 gr socker
2 dl vatten
4 hela kärnor kardemumma
3 hela stänger med kanel

Koka upp alltsammans, häll därpå i 2 dl rödvin. Koka upp igen. Det ska bli lite krämigt i konsistens. Obs! När den kallnar så tjocknar den till.