Stefan Hanna ber om ursäkt

1:34 min

Nu ber det centerpartistiska kommunalrådet Stefan Hanna om ursäkt i sin blogg. Han vänder sig till dem som känner sig kränkta efter hans inlägg och medger att han använt  "nagra mindre lampliga skrivningar".

Centerpartiet i Uppsala hade idag också ett möte med anledning av uttalanden på bloggen, som väckt reaktioner i helgen.

"Beklagligt och förlåt". Det är rubriken på Stefan Hannas senaste inlägg på bloggen, som han skriver från sin semester i Thailand just nu. Ett blogginlägg fem timmar tidigare hade rubriken "Lögn och skrattretande", där han skrev om sin första syn på den debatt som rullat igång sen hans blogginlägg uppmärksammats.

I tidigare inlägg hade han nämligen föreslagit extraskatt för överviktiga personer, hyenadräktsklädsel för bidragsfuskare och en våldsbenägenhetsavtrubbningsövning för vissa flyktingar som kommer till Sverige.

I den första kommentaren om uppmärksamheten kring bloggen fem timmar innan ursäkten skrev han att vissa medier ägnat sig åt lögn i rapporteringen och han menar att han enbart vill komma med nya förslag som kan leda till debatt. Till sina alliansbröder och systrar i Uppsala som kommenterat hans överviktsförslag i olika medier skrev då Stefan Hanna bland annat: "Skärpning!!!"

Nu, i bloggtexten med ursäkten, skriver han:

"Jag har alltid varit tydlig med att jag anser att alla manniskor har ett lika värde. Det är för mig mycket tråkigt att anklagas for att vara invandrarfientlig, fientligt inställd till arbetslösa, till bidragstagare, till pensionärer och överviktiga personer. Det stammer absolut inte."

Han avslutar texten med att skriva att han nu gått igenom de flesta inlägg på bloggen och hittat några mindre lämpliga skrivningar och han ber nu om ursäkt till dem som känt sig påhoppade av tolkningar av hans inlägg.