5 januari vid datorn....

MAAAAMAAAAAA KOMMAAAAAAAAAAAA!

Sitter och plitar med webben. En gran hälsar från gården nedanför föntret, men det vore väl synd att påstå att juleeeen är hääääär på redaktionen....Pär Fontander sitter och skriver i skenet av en inte så vansinnigt julstämningsskapande lysrörslampa, men i övrigt är det väl inte någon sprakande aktivitet i radiohuset om man säger så...

JA det är schysst att ha ett jobb och så men jag ser TYP fram emot att kliva av T-banan om ett par timmar och styra stegen mot hyresrätten med mannen och bäbisen. Ska komma vänner på middag i kväll. Den känslan....när man kliver av tåget, går på knarrsnön, ser massa smålampor i fönstret på avstånd och veta att snart kliver man innanför dörren till ett MAMMMMAAAAAAAA KOMAAAAAAA. Det är frihet för mig.

Ska strax ringa Lo och Elisabet som ska komma till studion på fredag vid 11-tiden. Zinath pratade jag med i förrgår och hon hade massor av idéer och tankar - inte helt oväntat:) Hon håller just nu på med en bok om kvinnor i Iran och en föreställning som ska heta "Bakis i Burkan" och det ska bli intressant att höra henne dela sina erfarenheter med Lo, som är aktuell med nypremiären av Bergsprängardöttrar - om kvinnor i fängelse - och Elisabet som nu kommer till Stockholm med sin kontroversiella utställning om sex (sexuell läggning) i Mellanöstern.

Fredag med Åsa blir ju liksom sådant som jag tycker är hyfsat intressant, schysst, aktuellt, trevligt, viktigt och gott men DET VIKTIGA för mig som jobbar i radion är ju vad ni som lyssnar tycker. Vad ni vill säga? Vad tycker ni? Och just nu är jag som ni förstår särskilt nyfiken på vad FRIHET innebär för er? När känner du dig fri? I vilken situation? Till vilken musik? I vilket land? Med vem? Vore så häftigt om ni ville vara med oss och snacka om det i direktsändning. Mejla fredagmed@sr.se. Du kan ringa 6533300 i sändning också, men mejla gärna innan så är det lättare att få med i sändningen!

Vad tycker du? Det är DET jag vill veta.

Och vad ÄTER du:) ? Lägg gärna in ett recept eller två i LYSSNARNAS FRUNCHBLOGG, så läser vi upp det i programmet, när vi har våra kockar på besök. Mejla gärna både bild och recept. Själv har jag lagt upp min specialitet Jonzons frestelse - och nej, det är INTE julmat:)

Hörs! Åsa