BRANDEN PÅ TANDOORI

Stora skador efter restaurangbranden

4:44 min

Skadorna är omfattande efter gårdagens brand på restaurang Tandoori i Nyköping. Länsförsäkringar räknar med att den intilliggande krogen O'Learys kommer tvingas hålla stängt i flera månader.

Det luktade fortfarande starkt av rök när saneringspersonalen skrubbade den intilliggande trappuppgången som vetter ut mot Östra Storgatan i Nyköping idag. Gårdagens brand förstörde inte bara restaurangen utan skadade både bostäder och krogen O´Learys.

-- Det är åtskilliga månader det är fråga om innan man kan komma igång igen, säger Peter Hagenius, chef på skadeavdelningen hos Länsförsäkringar i Sörmland.

Idag skulle polisens tekniker gått in i den brandskadade byggnaden, men de fick avvakta på grund av risk för ras. Därmed försvåras utredningen av den misstänkta mordbranden, eftersom utredningen hade behövt påbörjas så snart som möjligt, enligt Lars Liewenborg, polisens presstalesperson.

En tjock lukt av brandrök har dröjt sig kvar på Östra Storgatan i och förbipasserande Nyköpingsbor tittar nyfiket på polisavspärrningarna.

Det snabba brandförloppet och att personer setts på platsen vid tiden för branden gör att polisen misstänker grov mordbrand. Och många av de förbipasserande är övertygade om att det var ett attentat som ödelade Tandoori House igår.

Det var strax efter klockan fem på torsdagsmorgonen som räddningstjänsten fick larm om branden. Räddningstjänsten fick kontroll över branden först efter lunch.

Hela kvarteret fick utrymmas och ett 30-tal boende i fastigheten evakuerades, men ingen person skadades fysiskt.

Ludvig Drevfjäll
ludvig.drevfjall@sr.se