TIBRO

Många vill fynda på auktion

1:39 min

Det har blivit väldigt lätt att fynda på auktion, för den som vill spara pengar. På en auktion i Tibro i helgen såldes möbler och prylar för nästan ingenting, och det lockade många besökare.

Det var gott om aktionsbesökare på plats i Tibro, och alla var förhoppningsfulla om att kunna göra bra affärer och få med sig någon pryl eller möbel hem.

Många var med och bjöd på de runt 600 utropen. Sakerna gick åt som smör i solsken. Till exempel ropades en rosa bäddsoffa ut för femtio kronor och ett fint väggskåp fick ett nytt hem för en tjugolapp.

Fyndade fulla kartonger
Linnéa Hjerpe från Karlsborg hörde till dem som gjorde många fynd. Bland annat vann hon budgivningen på ett antal mattor, mängder av färgglada köksprylar, parfym och en stekpanna. Det blev till slut flera lådor att bära hem.

– Det här är billiga saker! Jag har väl köpt för 400 kronor sammanlagt.

Hon gillar att köpa hela lådor fyllda med olika föremål, även om bara ett eller ett par av dem är riktigt intressanta.

– Oftast är det ju någon bra grej i som jag vill ha. Skulle jag köpa den på loppis då kostar den kanske 25 kronor. Här får man en hel låda för 25!

Hela dödsbon auktioneras ut
En anledning till att det är så billigt att handla på auktion just nu är att auktionsfirman inte behöver betala för sakerna som auktioneras ut.

Linda Ivarsson jobbar med auktionen förklarar hur det går till.

– Det är oftast dödsbon vi får. Vi kan få nyckeln så tömmer vi ett helt hem och plockar i ordning det som ska slängas, det som ska hit och det som ska skänkas, som kläder och så.

Men det är inte alltid som auktionerna går bra ekonomiskt.

– Man kan gå back på en auktion också. Det beror på vad det är för grejer i dödsboet. Om man har lagt ner mycket tid och det är mycket att slänga så kan man gå back, säger Linnéa Hjerpe.