270 människor döda i jordskred i Brasilien

I Brasilien fortsätter siffran över antalet döda efter de kraftiga skyfallen och jordskreden att stiga efter att räddningsmanskap nått fram till avlägsna platser. De senaste rapporterna talar nu om minst 270 döda.

Räddningsarbetare kämpar nu för att hitta överlevande i rasmassorna sedan leran gett efter för det massiva regnet. Kanske hårdast drabbat är det bergiga området kring staden Teresopolis 10 mil norr om Rio de Janeiro där lermassor rasat ner för bergssidorna och flodstränder sköljs bort när vattennivåerna stiger.

Det har under ett dygn regnat lika mycket som det normalt gör under hela januari. Kraftförsörjningen är bruten till flera områden, en boende som har bott utanför Teresopolis där i 25 år säger att han aldrig sett något liknande.

– Jag bor högt upp och under mig ser det bara ut som ett hav av lera. Många har räddat sig upp i trädtoppar och på bergsslutningar, säger han.

Regnvädren som drar fram över Brasilien orsakade även stor förödelse kring landets finansiella centrum, Sao Paolo där 13 människor omkom under tisdagen.