Uppsala

Majoritet vill att Stefan Hanna avgår

0:35 min

En majoritet av centerpartisterna i Uppsalas komunfullmäktige vill nu att Stefan Hanna lämnar sin post som kommunalråd efter sina kontroversiella blogginlägg.

Enligt TV4 Nyheterna Uppsala vill 5 av 9 ledamöter i fullmäktige att Hanna avgår. Blogginläggen om bland annat extra skatt för överviktiga,  hyenadräkter för bidragsfuskare och en våldsbenägenhetsavtrubbningsövning för vissa flyktingar som kommer till Sverige har blivit för mycket.

Annette Stavenow Mansnérus, som sitter i kommunfullmäktige, är en av dem som inte längre har förtroende för Stefan Hanna, bland annat för att hon anser att hans människosyn inte delas av centerpartister i allmänhet.

– Jag tror att partiet har för mycket att förlora på att ha Stefan Hanna kvar som kommunalråd. Vi har inte råd med det, utan vi behöver ha en ledare som medlemmarna har obrutet förtroende för, och det finns inte i dag, säger hon.

Stefan Hanna själv säger att personfrågor är interna och vill egentligen inte kommentera frågan.

– Är det något jag har lärt mig den senaste tiden är att det som beskrivs i media är inte nödvändigtvis sanningen, säger han.

Och hur agerar du nu då?

– Jag fortsätter att leverera allt jag kan tillsammans med mina partivänner och allianskollegor för bästa möjliga utveckling för Uppsalas kommuns invånare.

Ett medlemsmöte ska hållas den 23 januari där centerpartisterna i Uppsala ska få svar på sina frågor. Enligt Annette Stavenow Mansnérus har det bildats två läger i partiet, där den enda stöttar Hanna och den andra inte gör det.

Stefan Hanna själv säger att han känner sig positiv inför mötet och fortsättningen.