USA tänker inte stoppa bistånd till Egypten

USA:s utrikesminister Hillary Clinton uppmanar i dag Egyptens ledning att genomföra demokratiska reformer, och uppmanar alla parter att avstå från våld i samband med de pågående demonstrationerna.

– De fredliga demonstrationerna måste skyddas, Egyptens folk har all rätt att demonstrera, sa USA:s utrikesminister Hillary Clinton till CNN, och hon uppmanade återigen alla parter att avhålla sig från våld.

Clinton upprepade också USA:s inställning att Egypten nu måste genomföra de politiska och ekonomiska reformer som krävs. Vi uppmanar Egyptens ledning att svara på protesterna, sa hon.

– Egyptens folk förtjänar förändring, sa Hillary Clinton.

Clinton gjorde klart att det inte är aktuellt att stoppa biståndet till Egypten, som ju är USA:s närmaste allierade i arabvärlden.

Men när det gäller USA:s inställning till president Mubarak var hon mer otydlig. Hon fick frågan om USA drar tillbaka sitt stöd till presidenten, eller inte.

– Vi vill inte sända något budskap om stödja den ena eller andra, vårt budskap är att det krävs förändring och dialog i Egypten, och vi är beredda att stödja den processen, sa Clinton.