Brett stöd för ElBaradei bland oppositionen

1:14 min

Mohamed ElBaradei tycks nu ha brett stöd som ledare för den egyptiska oppositionen, inklusive Muslimska brödraskapet. Mubaraks avgång, en samlingsregering och fria val, är hans mål.

– Mubarak måste sluta i dag och det är inte förhandlingsbart för några egyptier, säger Mohamed ElBaradei i en CNN-intervju.

Det har i dag blivit allt tydligare att Nobelpristagaren och tidigare chefen atomenergiorganet IAEA Mohamed ElBaradei representerar hela den egyptiska oppositionen.

I kväll höll han ett tal bland jublande folkmassor i centrala Kairo och företrädare för inflytelserika Muslimska brödraskapet meddelade i dag att de stöder ElBaradei och gått med i hans paraplyorganisation.

Om Mubarak avgår hoppas ElBaradei kunna bilda en bred samlingsregering, ändra konstitutionen och genomföra fria, demokratiska val. Ett samhälle där folk kan leva i frihet och värdighet, säger han.

ElBaradei är kritisk till att USA inte krävt Mubaraks avgång, när folket nu vill ha frihet och demokrati. USA risker nu att förlora sin trovärdighet.

– Det är bättre för Obama att inte vara den sista att pressa Mubarak att avgå, säger han.