Välkommen till Radioleaks – bryt tystnaden

Radioleaks är en krypterad tjänst för dig som vill lämna information till Sveriges Radio. Hjälp oss avslöja maktmissbruk och korruption. Hur fungerar ditt äldreboende, hur behandlas du av din arbetsgivare, hur används skattepengarna på myndigheten där du jobbar?

Tipsa säkert: Lämna information

Vi tar emot allt från mycket känslig information till din berättelse om missförhållanden på jobbet.

  • Radioleaks är till för våra lyssnare och läsare, medborgarna, de som Sveriges Radio arbetar för. Via Radioleaks kan du digitalt och krypterat lämna uppgifter till Sveriges Radios reportrar.
  • Sveriges Radio finns i hela Sverige, men att bevaka och skildra varenda del av samhället är i princip omöjligt, även för en stor och etablerad radiostation som Sveriges Radio. Vi är beroende av att du som medborgare berättar för oss om det viktiga som du känner till från din vardag, det som aldrig avslöjats eller skildrats.
  • Radioleaks är till för alla. Det är tänkt att kunna användas av källor som har information av nationell eller internationell karaktär, men det är också en tjänst för medborgare i det lokala samhället, i en kommun eller region som har information som är viktigt att publicera.
  • Informationen som kommer till Sveriges Radio via Radioleaks bearbetas och granskas av reportrar och redaktörer. Före publicering kommer informationen att ha utsatts för samma granskning och värdering som gäller all information som kommer till oss. Publiceringen styrs av samma publicistiska regler som gäller hela Sveriges Radios verksamhet.
  • Radioleaks är uppbyggt för att ge största möjliga säkerhet, innehållet som skickas till oss krypteras. Men inget system är helt säkert. Din säkerhet och rätt att förbli anonym som källa beror i hög grad på hur du själv agerar, på vilket sätt du väljer att lämna informationen. Läs mer i våra råd om hur du bör lämna information.
  • Sveriges Radio avslöjar inte identiteten på källor som ger oss information. Läs mer under fliken om ”Meddelarskydd och Källskydd”.
  • Sveriges Radio är ett public service företag, det innebär att vi är oberoende och att vi jobbar för er, vi jobbar i allmänhetens tjänst. Att ta beslut om att överlämna material, att bli en källa, är inte ett lätt beslut, det är också förenat med risker och det har vi stor respekt för. Med Radioleaks vill vi säga att Sveriges Radio är redo att ta emot materialet.