Halmstad

Kris lärde moderater om brottslighet

1:42 min

Kriminaliteten bland unga stod i fokus när halländske riksdagsledamoten Henrik von Sydow besökte Kris, Kriminellas revansch i samhällets, lokaler i Halmstad.

Syftet med besöket var att öka kunskapen om vad det är som gör att unga människor söker sig till brottslighet och ett liv i brottets bana.

– Vi vill vässa den politiken, vi vill ha förslag som om möjligt minskar att unga människor söker sig till brottslighet och kriminalitet, säger Henrik von Sydow som hade sällskap av partikollegan Anton Abele på sitt Halmstadsbesök.

Det var bland andra Paul Barath som jobbar inom KRIS fick chansen att sitta ner tillsammans med de moderat politikerna och ge sin bild av verkligheten.

– Unga får en bild av olika nätverk att det är glamouröst att vara med där, så är det inte i verkligheten.

Hur är det i verkligheten då?

Det är bland annat förnedring, det är att du inte bestämmer själv vad du ska göra. det är hot om våld. det är mest så men ingen pratar om det, säger Paul Barath.

Daniel, är 21 år och medlem i Unga Kris. Det var utanförskap och tristess som lockade honom till droger och kriminalitet och det är just det som han tror att politikerna måste ta tag i.

– Så länge det är folk som är hemma och är utanför, då uppstår sådana problem. De flesta tror jag inte klarar av att bara vara hemma och känna sig utanför och att man har ett tråkigt liv. Alla vill ha ett kul liv, på ett eller annat sätt. Kosta vad det kosta vill känner man ibland, säger Daniel.