INTEGRATION

Ny sajt för integrationsdebatten

1:11 min

Den svenska integrationsdebatten har fått en ny hemvist. I dag lanserade den 22-åriga ekonomistudenten Amanda Björkman sin debattsajt sverigesresurser.se, där det är meningen att kända och mer okända debattörer ska presentera sin idéer om hur Sverige ska bli bättre på integration.

Det var efter riksdagsvalet i höstas som hon bestämde sig för att skapa sin sajt.

– När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen under hösten och man såg motreaktionen det väckte, och när man såg hur många människor som valde att agera mot det, så insåg jag att det inte bara är jag som brinner för de här ämnena utan det finns ett enormt engagemang och ett intresse för att diskutera de här ämnena, och då bestämde jag mig för att starta den här debattsajten, säger Amanda Björkman.

Amanda Björkman berättar att hon överraskades av responsen, och att nästan alla personer hon frågat om att lämna bidrag till sajten har tackat ja. Redan första dagen ligger debattinlägg ute, skrivna av statsvetaren Stig-Björn Ljunggren och moderata riksdagsledamoten Tomas Tobé bland andra, och en intervju med Anders Lago, det socialdemokratiska kommunalrådet i Södertälje. Syftet är att ta integrationsdebatten ett steg vidare, säger Amanda Björkman.

– Tanken är att skapa ett forum för diskussion, där man för fram lösningar och möjligheter i integrationsdebatten. Det är ofta en väldigt problemfokuserad diskussion kring de här ämnena, och som jag ser det finns en enorm potential som måste lyftas fram, och det är det jag hoppas göra med den här sajten, säger Amanda Björkman, intitiativtagare till debattsajten sverigesresurser.se.