Kraftmätning i Kairo

1:30 min

De var några hundra i går eftermiddag. Bredvid stridsvagnarna som vaktar tv-huset. De var arga, misstänksamma och hela tiden på gränsen till aggressiva. Där till stöd för Mubarak.

Skillnaden mellan gemenskapen och vänligheten bland proteströrelsens flera hundra tusen demonstranter på Tahrirtorget några hundra meter bort, och atmosfären bland dessa pro-Mubarak-demonstranter, kunde inte vara större.

Gruppen vid tv-huset växte under gårdagskvällen, och i natt efter Mubaraks tal, försökte en grupp Mubarakanhängare ta sig in på Tahrirtorget. Proteströrelsen på torget har bildat mänskliga kedjor för att stoppa inbrytningar.

Faran för sådana inbrytningar och infiltrationer av provokatörer på torget har funnits hela tiden. Proteströrelsens folk har kontrollerat väskor, id-kort och fickor på inpasserande. Men infiltratörer har tagit sig in. I går eftermiddag såg jag en man ledas ut från torget av proteströrelsens män och lämnas över till armésoldaterna vid en stridsvagn. Soldaterna bekräftade sedan att mannen hade en pistol i fickan.

Statstelevisionen har i dag varnat för våld i närheten av anti-Mubarak-protester. Kanske ett tecken på att män som den aggressiva grupp som jag träffade vid tv-huset kommer att dyka upp i växande mängder.