BORÅS/MALMÖ

Petzäll (SD) tar timeout

2:18 min

Sverigedemokraten och riksdagsmannen William Petzäll från Borås tvingades tillbringa natten i polisens fyllecell i Malmö. Petzäll omhändertogs igår kväll kraftigt berusad i ett hyreshus i Trelleborg. I ett pressmedelande under söndagseftermiddagen meddelar Sverigedemokraterna att Petzäll tar en timeout från sina politiska uppdrag på obestämd framtid.

I pressmedelandet som partiet skickade ut under söndagseftermiddagen skriver William Petzäll att han vill komma till rätta med sina problem och ber om ursäkt för det som hänt och om det skadat förtroendet för honom.

Han skriver i pressmedelandet:

"För att komma tillrätta med mina problem kommer jag nu att på obestämd tid ta en timeout från mitt politiska uppdrag."

Han skriver vidare i pressmedelandet att han för tillfället inte känner sig tillräckligt stark för att vidare kommentera det inträffade.

Fyllecell i Malmö
Polisen hade larmats till en lägenhet i Trelleborg flera gånger under kvällen, den tredje gången ingrep polisen och omhändertog Petzäll som då var kraftigt berusad, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid Skånepolisen till Radio Sjuhärad. 

William Petzäll kommer från Borås men representerar just nu Dalarna för Sverigedemokraterna i riksdagen. Radio Sjuhärad har sökt Petzäll flera gånger för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Martin Kinnunen, pressekreterare hos SD kommenterar det inträffade så här:
– Det är extremt beklagligt och inte acceptabelt att en riksdagsman för vårt parti uppträder på det här sättet.

Kommer det här att få några konsekvenser för William Petzäll?
– Det här är något vi måste diskutera inom partiet, och prata med William själv och utreda vad det är som verkligen har hänt. Och ta reda på bakgrunden men än så länge kan jag bara säga att det är en oacceptabel händelse, säger Martin Kinnunen.

Kan det innebära att han inte kan sitta kvar?
– Sådana spekulationer vill jag inte lägga mig i, i det här läget, säger Martin Kinnunen.

Hur påverkar det här partiet, tror du?
– Jag hoppas att det inte ska behöva påverka partiet så mycket, eftersom vi inte kan ta ansvar för vad enskilda gör men klart är att det alltid är negativt om partiet kopplas samman med skandalliknande händelser, säger Martin Kinnunen.


Petzäll har släppts av polisen och är inte misstänkt för något brott i samband med händelsen.