Kultveckostart med Christina Lindberg

5:13 min

"Den svenska synden är liten men effektiv". Dagens gäst Christina Lindberg chockerade världen under 60-70-talet med både erotiska dramer och våldsamma hämdhistorier.

Inga har blivit en humoristisk filmstereotyp; den blonda svenska utbytesstudenten/massösen som bryter på tyska. Den har vi Christina att tacka för, från till exempel "Maid in Sweden". Hon berättar mer och jämför sina utvikningsbilder med dagens.

Som före detta utvikningsflicka, träffar Christina på en hel del fördommar i sitt arbete som journalist. Till exempel intervjuobjekt som erbjuder sig att skriva intervjun åt henne...

Quentin Tarantino var inte sen med att lyfta upp "Thriller" och Christinas rolltolkning som Frigga som viktiga inspirationskällor för hans Kill Bill-filmer. Christina berättar.

Christina träffade till slut Quentin Tarantino, när han var på pressturné för "Inglorious Basterds". Han hade lite tid över och ville hemskt gärna träffa henne, en fanboy som han är! Vi får höra allt!

Lite vad som helst kan hända under en filminspelning. Speciellt om man, i sin roll, ska gå runt med ett avsågat hagelgevär på gatan.