Rally

Patrik Flodin diskad

1:33 min

Patrik Flodin från Ilsbo blev sent i går kväll diskad och får inte fortsätta att köra Svenska Rallyt i Värmland. Orsaken är att han hade kört på samma fälgar som han gjorde förra året, men de fälgarna är förbjudna i år - vilket man hade missat. 

Att fälgarna var lite lättare än vad de fick vara påpekades inte heller vid besiktningen inför tävlingen.

– Det är klart att det känns jävligt surt!, säger en besviken Patrik Flodin i dag på morgonen.

Hade kört upp sig
Efter att ha kört av vägen under den första sträckan av Svenska Rallyt hade Patrik Flodin börjat köra upp sig och låg när han blev diskad på en andra plats i sin klass bara drygt 22 sekunder efter ledaren.

Men glädjen av att ha kört bra under dagen byttes snabbt till besvikelse i går kväll. Patrik Flodin hade kört på samma fälgar han gjorde förra året, men de fälgarna är lite lättare och är inte godkända i år - vilket man hade missat.

– Alla kan göra misstag och det började med att jag åkte av vägen i fredags och nu gjorde teamet det här så det är inte så mycket att göra. Alla är människor, det är inte så mycket att göra i dagsläget, säger han.

Efter att du hade kört av vägen så körde du upp dig och låg på en andraplats i din klass och bara 22 sekunder efter ledaren Gröndal - kände du att du var på gång?

– Ja, jag hade med största sannolikhet kommit ikapp och förbi i dag så det är synd. Och så missar man den finaste delen av Svenska Rallyt. Dagens sträckor är helt grymma och så med det fina vädret...Det känns jävligt surt iallafall, säger han lite dämpat.

Vad händer du då?

– Just nu händer ingenting. Jag åker nog hem (till Ilsbo) bara.

Ny chans i Portugal i mars
Nästa tävling för Patrik Flodin den avgörs i Portugal i slutet av mars.

– Då får vi se till att komma dit med rätt fälgar - och vinna den tävlingen istället.

Det är dags att köpa nya fälgar nu då?

- Jajamen, vi får göra det, säger han - och man hör hur han orkar med ett leende trots allt som har hänt. 

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se