Speedway

Daniel Nelson lämnar depån

Dackarnas lagledarduo spricker drygt två månader före elitseriepremiären i speedway. Daniel Nelson kommer inte leda laget utan Mikael Karlsson blir ensam ansvarig.

Det är bara några veckor sedan Daniel Nelson presenterades som en av de två personer som skulle leda Dackarnas lag mot nya framgångar i Speedwayens Elitserie. Redan nu står det klart att han lämnar det uppdrag som knappt påbörjats, Mikael Karlsson blir nu ensam som ansvarig för att leda laget.

- Jag började ett nytt jobb under hösten och jag inser redan nu att det inte kommer finnas den tid som behövs för att göra ett bra jobb med laget, säger Daniel Nelson.

Dackarna kommer inte att leta efter ersättare för Daniel utan Mikael Karlsson kommer ensam att få ansvaret att leda laget. Mikael kommer att backas upp av den övriga organisationen och arbetsuppgifterna kommer att delas av flera personer.

- Det är tråkigt att det blev så här när säsongen bara är ett par månader bort men samtidigt är det bättre att det sker nu än att det skett mitt under säsong, ibland tvingas man välja, säger Dackarnas Jörgen Kling.

Daniel kommer fortfarande att finnas kvar och jobba inom klubben men med andra uppgifter än som lagledare.