SJUHÄRAD

Miljöpartist vanvårdade sina husdjur

En miljöpartist i Sjuhärad, som tidigare vanvårdat flera av sin husdjur, måste begränsa antalet djur på sin gård. Det har Länsstyrelsen nu beslutat.

Förra våren omhändertog länsstyrelsen ett antal katter och en hund, som samtliga fick avlivas.

Miljöpartisten, som sitter i kommunfullmäktige i sin kommun, tappade kontrollen över sina djur. I april förra året omhändertog länsstyrelsen ett antal katter som var så vanvårdade att en veterinär gjorde bedömningen att de måste avlivas.

Även en hund fick avlivas, efter att den bitit flera personer i samband med att länsstyrelsen omhändertog djuren.

Länsstyrelsen konstaterade att miljöpartisten fullständigt hade tappat kontrollen över djurhållningen.

Miljöpartisten har själv förklarat att en svår familjesituation var anledningen till att djurhållningen spårade ur.

Antalet katter växte obehindrat och orken fanns inte att hålla rent för katterna eller behandla dem för sjukdomar. Även de getter som fanns förökade sig kraftigt eftersom miljöpartisten inte lyckades hålla isär getterna.

Trots de svåra bristerna i djurhållning så har Länsstyrelsen nu beslutat att miljöpartisten ska få fortsätta ha djur - men ett begränsat antal. Familjesituationen ska nu ha blivit bättre och vid ett uppföljande besök som Länsstyrelsen gjorde i slutet av förra året, så hittade länsstyrelsen bara några mindre brister i djurhållningen. Länsstyrelsen menar därför att miljöpartisten bör kunna hantera ett begränsat antal djur.