Stockholm

Förskola riskerar bli av med tillstånd

1:15 min

Bristerna på förskolan Lilla ny i gamla stan är så stora att kommunen vill dra tillbaka sitt tillstånd.

– Barn har glömts kvar i parken, coh ett barn har blivit slaget av en praktikant under det senaste halvåret, säger Veronica Selander Rosengren, som har ett barn i förskolan.

– Det här är omständigheter som personalen inte har fått informera föräldrarna om. Det är det som vi är mest upprörda över. Man förutsätter ju som förälder att man ska få den informationen i alla fall.

Föräldrarna har under en längre tid klagat på brister i förskolan. Bland annat ska maten inte ha varit bra och ett barn ska ha blivit kvarglömt i en park

Utbildningsförvaltningen har inspekterat förskolan flera gånger, och har riktat kritik mot låg utbildningsnivå bland personalen.

Förvaltningen konstaterar också att det finns stora brister i lokalerna - bland annat trasiga eluttag. Sammantaget bedöms det finnas fara för barnens utveckling och säkerhet och därför vill utbildningsförvaltningen dra tillbaka tillståndet.

Vissa föräldrar har tagit sina barn från förskolan, men att få ny plats på ett annat dagis kan ta tid.

– Vi har vår dotter kvar på dagis. Vi har ingen möjlighet att ha henne hemma. Vi letar efter nytt dagis och står i förskolekön och hoppas få en ny plats i augusti.

Ägaren till förskolan vill inte uttala sig i Radio Stockholm men säger  att ett beslut om att dra tillbaka tillståndet kommer att överklagas

Eva Toivonen
eva.toivonen@sr.se