Pojkdrömmar på Blå Stället

1:37 min

Vad drömmer unga killar om? Att bli idrottsproffs, rockstjärnor eller piloter. Eller kanske bygga ett hus åt sina föräldrar. Det visar sig att förhoppningarna om vad livet ska bjuda varierar när man ser utställningen Drömmar på Blå Stället i Angered.

Utställningen handlar om vilka förhoppningar tonårskillar har.

– Jag tycker det känns lite pinsamt att den här killen pratar om sin uppriktighet som provocerar, för han är ju faktiskt bara femton. Hans tankar kanske inte är så provocerande som han tror, säger Tove som besöker utställningen.  

Har du läst om de här killarna?  

– Jag gick förbi just nu så jag vet inte riktigt vad det handlar om. Jag vet att utställningen heter Drömmar, säger Tove. 

Vad tycker du om idén bakom utställningen? 

– Det är jättebra att folk kan få inspiration av vad andra gör. Bilderna är snygga, de symboliserar drömmarna väldigt väl, säger hon. 

Tove var en av de som stannade till och tittade närmare på bilderna som illustrerar de drömmar och förhoppningar som ett tjugotal tonårskillar berättar om. Och Leo som själv hänger på utställningen tycker iden är bra. 

– Det är bra att människor i allmänhet kommer till tals. Det är väldigt intressant att se vad människor vill göra med sina liv, säger han. 

Tintin funderar över hur livet  kan komma te sig när han fyllt femtio. 

– Det är svårt att säga, att jag gör vad jag vill och känner och inte tänker på vad jag måste göra först och främst. Att jag tänker mer med hjärtat kanske för det lönar sig. Att man inte sitter där när man är femtio och undrar varför man springer i hamsterhjulet, säger Tintin.