Växjö

Knivdåd vid Mariakyrkan

1:17 min

En 72-årig man blev lindrigt skadad då han blev stucken med en kniv på Kungsvägen i Växjö vid 15:30-tiden under torsdagseftermiddagen. En 22-årig man från Växjö har gripits för dådet.

Knivskärningen ska ha skett i trappuppgången till en lägenhet på Kungsvägen och efter dådet tog sig den 22-åriga gärningsmannen till Mariakyrkan där han greps av polis.

Han ska innan gripandet ha hotat flera personer i kyrkan och utanför.

Enligt uppgifter till P4 Kronoberg har det förekommit skottlossning i samma område och vid samma tid som larmet om knivdådet kom in och det ska ha handlat om varningsskott från polisen.

– Polis har tvingats avlossa ett varningsskott i samband med gripandet. När 22-åringen uppträdde hotfullt tvingades man skjuta i taket på kyrkan för att få honom att ge sig. Därefter har även pepparsprej använts, säger Robert Loeffel, informationsansvarig på Kronobergspolisen.

Ingen ska ha skadats i samband med skottlossningen. 72-åringen vårdas på Växjö lasarett för sina lindiga skador.

22-åringen, som sen tidigare är känd av polisen, anhölls under gårdagskvällen av jouråklagare misstänkt för grov misshandel.

Polisens tekniker ska nu undersöka lägenheten och Mariakyrkan och flera förhör skall hållas för att bringa klarhet i omständigheterna.


Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se