Alpint

Länshoppen missade VM-pallen

Anja Pärson var bästa svenska inför det andra åket, men fick inte till ett lika bra andraåk. Pärson missade medalj och tog sig åt ryggen. Vann gjorde Tina Maze, Slovenien. Maria Pietilä Holmner slutade på 22:a plats.

Maze, som aldrig tidigare stått överst på en mästerskapspall ledde inför det andra åket och höll för trycket i det andra.

Slovenskan slutade tvåa i senaste VM (2009) och OS (2010) fick nu sin efterlängtade revansch.

– Storslalomen har varit hennes huvudgren ända från början. Hon åker på ett förtjjusande sätt så det känns som att det är rätt segrare här i dag, sa Radiosportens expert Torgny Svensson.

Två slutade italienskan Federica Brignone, slagen med knappt en tiondel av en sekund. Trea slutade världscupledare i storslalom, fransyskan Tessa Worley.

Bästa svenska blev Jessica Lindell-Vikarby med en sjunde plats.

Hon ligger på en preliminär tredje plats, men flera åkare återstår.

Anja Pärson som låg åtta (med en halv sekund upp till pallen) inför det andra åket, var inte lika snabba i den rundare stakade banan.

– Hon tar sig åt ryggen, hon har ont i ryggen, sa Radiosportens expertkommentator Torgny Svensson när Pärson korsade mållinjen och grinade illa.

Jessika Lindell-Vikarby fick till ett bra andra åk och åkte in som tvåa i mål efter att ha legat på 14:e plats efter det första åket.

– Hon svänger väldigt bra, det är mycket storslalom i Jessica som fick till två jämna åk, sa Torgny Svensson.

Sara Hector var först ut av alla åkare i det andra åket i kraft av sin 30:e plats. Den unga talangen gjorde ett mycket bättre andraåk klättrade flera placeringar.

– Väldigt bra kört av Sara Hector, sa Radiosportens expertkommentator Torgny Svensson.

Desto sämre gick det för Maria Pietilä-Holmner, som inte alls fick till det i det andra åket och är 35 hundradelar efter Sara Hector.

– Hon får inte alls till åkningen i storslalom just nu, sa Torgny Svensson.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se