Huskvarna

Carlas mördare överklagar domen

1:57 min

Den 39-årige man som dödade sin exfru på Öxnehaga dömdes idag för mord till livstids fängelse. Men han har redan bestämt sig för att överklaga.

Det var den 29 november som mannen köpte en kniv i en butik i Huskvarna och sedan tog sig till trapphuset på Öxnehaga där hans exfru hade sin lägenhet. Det här efter att han kvällen före fått reda på att hon träffat en annan man och ville att barnen skulle bo mer hos henne.

Vid elvatiden på förmiddagen överföll han 31-åriga Carla Saado och högg henne med kniv så hon fick så allvarliga skador att hon avled.

Dömd mot sitt nekande
Vid rättegången den 7 och 8 februari nekade 39-åringen till mord. Han menar att han "bara" ville skrämma och skada kvinnan.

Men tingsrätten bedömer ändå att mannen från Huskvarna hade gjort upp planer och hade uppsåt att döda kvinnan han tidigare hade haft en relation med och som var mamma till hans barn. Kvällen före mordet uppträdde han hotfullt och aggressivt efter att han fått veta att exfrun hade träffat en ny man. Motivet för mannen att ta livet av kvinnan framgår där tydligt, enligt tingsrätten.

"Närmast besinningslöst"
En större rättspsykiatrisk undersökning har tidigare visat att mannen inte var allvarligt psykiskt störd vid dådet. Därför blir straffet fängelse.

Att det blir livstids fängelse beror på det brutala, närmast besinningslösa sätt på vilket kvinnan mördades. Tingsrätten menar att förloppet var utdraget och att kvinnan måste ha känt en stark dödsångest. Skadorna på henne visar att hon försökt kämpa emot mannens attack.

Barnen får skadestånd
39-åringen ska också betala 75 000 kronor i skadestånd vardera till de två barn som han och den mördade kvinnan hade gemensamt. Även andra släktingar till Carla Saado samt dödsboet ska få skadestånd på sammanlagt över 300 000 kronor.

Pappan nöjd med domen
Carla Saados pappa Behnam är nöjd med tingsrättens beslut.
– Han förtjänar den domen, det var rena avrättningen han gjorde med min dotter.

Även om han inte får tillbaka sin dotter och barnen inte får tillbaka sin mamma så tycker han att domen känns bra.

Den dömde mannen och hans advokat är däremot av en annan åsikt.
– Påföljden är orimligt sträng, den står inte i proportion till gärningen och vi kommer övarklaga och begära ett tidsbestämt straff, säger advokaten Bertil Tengberg.