Vietnamolyckan

En plats att få vara ledsen på

1:45 min

Skårekyrkan i Karlstad håller nu öppet efter gårdagens tragiska båtolycka i Vietnam där två unga kvinnor i församlingen omkom.

– Den stora poängen är att vi slipper vara ensamma. När sorgen kommer märker man hur väl vi behöver varandra, säger pastorn Joakim Götborg.

I Skårekyrkan spelar någon låten "Det vackraste" på piano. Stämningen är lugn och inne i kyrkorummet står ett bord vid altaret med två stearinljus som brinner.

Lågan sprider ett mjukt och varm sken över bordet och där ligger det papper att skriva en sista hälsning på. Framme vid altaret står en vas med tulpaner. Förutom hälsningarna som skrivits här i kyrkan har även kommentarsfältet på flickornas resdagbok, på nätet, fyllts med kondoleanser.

Skårekyrkan kommer att hålla uppe under dagen och under helgen planeras en minnesstund. Pastorn Joakim Götborg säger att de flesta inte pratar så mycket när de kommer och det är få som ställer några frågor till honom.

– Jag tror att frågor bygger på tanken att man vill ha svar, men det finns inga svar i den enkla meningen. Personer kommer för att dela sin känsla och oftast är den ordlös, eller så kommer man för att få gråta med någon, säger han.