Stockholm

Tennishall blir kvar i Kristineberg

1:26 min

Stockholms tennishall blir kvar på Kungsholmen i Stockholm. Den anrika tennishallen har i flera år varit rivningshotad i jakten efter en ny plats att bygga en hall på.

– Det känns jättebra.Det har vi sett framemot emot väldigt länge att få höra det beskedet. Vi har levt på övertid nu i många år och vi har försökt klara verksamheten dag för dag här ibland när det regnat in, men nu kan vi äntligen satsa på ett nytt tak och göra dem investeringar som behövs för att gå en lite längre framtid till mötes, Christer Lundberg, en av ägarna till Stockholms Tennishall.

Stockholms tennishall, eller även känd som Janne Lundqvist- hallen har sedan 2001 varit rivningshotad då arrendetiden för hallen upphörde.

Man har i flera år försökt hitta en ny plats att bygga en hall på, eftersom en strandpark ska byggas på platsen där tennishallen är idag, men det har visat sig vara svårt.

Vissa boende i området har länge kämpat för att få bort hallen till förmån för parken men nu står det klart att hallen blir kvar. Planerna är att hallen på ett bättre sätt ska smälta in i den omgivande parken, meddelar Stockholms Stad.

Christian som bor i närheten av hallen gillar att hallen blir kvar.

– Det tycker jag är bra, så att folk får motionera. Det bra att de får ha den kvar i alla fall tycker jag, de har varit här länge, lite tradition.

De ska ju bygga en park här och nu står den ju i vägen?

– Jag tycker att tennishallen ska stå kvar. Den stod där först, så är det.

Baris Kayhan
baris.kayhan@sr.se