Handboll

Kropps vann jämn nyckelmatch

1:27 min

Kropps dam vann sin andra raka match efter en mycket jämn match mot IVH Västerås. Detta var också andra matchen för nye tränaren Björn Blomquist och målvaktslånet Caroline Jönsson. Matchen slutade 21-19.

Kropps gjorde en riktigt bra inledning av matchen och det verkade som Västerås inte vaknat. Kropps ledde tidigt med 4 bollar. Men efter 10 minuter satte Västerås punkt på Jenny Alm. Detta störde Kropps och Västerås kom in i matchen.

Resten av matchen var mycket jämn och lagen turades om att ta ledningen. När två minuter återstod ledde Kropps med två bollar och kunde hålla ledningen hela matchen ut.

Detta var den andra och sista matchen för målvaktslånet Caroline Jönsson. "Det har ju varit en fullträff", kommenterar nye tränaren Björn Blomquist. Caroline som blivit matchens spelare i de två matcher hon gjort för Kropps och startk bidragit till det trendbrott som Kropps så väl behövde. I matchen mot Västerås var hon riktigt bra.

Detta var också andra matchen för nye tränaren Björn Blomquist. Björn som verkar ingjutit ny energi framåtanda. Vilket också verkar bidra till ett större självförtroende i laget. Vilket krävs då Jenny Alm allt som oftast punktmarkeras och övriga spelare måste gå på avslut. Detta gjorde bland andra Sofia Nyström, som gjorde en bra match. I mitten av andra halvleken spelade Västerås dubbelpunkt mot Sofia och Jenny. Men även detta löste Kropps.

Matchen var också en nyckelmatch i den bemärkelsen att vinst krävdes mot Västerås för att överhuvudtaget ha en rimlig chans att nå slutspel. Nu skiljer 4 poäng upp mot Västerås, 5 matcher återstår.

Resultat: 21-19

Åskådare: 412