golf

Framgång med tredje hjärtat

PGA- tävlingen i Los Angeles slutade med en solskenshistoria. Ingen svensk sådan men väl en halvnorsk.

Robert Karlsson gick sin sämsta runda den sista dagen av PGA-tävlingen med fyra birdies men fem bogeys och en dubbelbogey. Han slutade på tre över par både för dagen och totalt.

Carl Petterson gick runt på par och slutade på två över par. Deras placeringar blev blygsamma – Pettersson på 55:e plats och Karlsson på 62:a.

Robert spelade även den avslutande dagen med Jhonathan Vegas från Venezuela och Vegas spelade utmärkt – fem under par för dagen och han tog sig upp till en 12:e plats. Carl Pettersson fick spela med Phil Mickelson och även Mickelson förbättrade sig avsevärt. Med tre under par slutade han på ett slag under par på delad 35:e plats.

Australiensaren Aaron Baddely behöll ledningen och vann med 272 slag, 12 under par. Vijay Singh från Fidjiöarna var två slag efter.

Bäst av alla sista dagen var Eric Compton som med sina 64 slag, sju under par, gick den bästa rundan av alla. Compton kvalade in till tävlingen som en av fyra spelare och har genomgått två hjärttransplationer varav den senaste 2008.

Han är alltså inne på sitt tredje hjärta och sa att han åkte till Kalifornien för att han var trött på att sitta på sitt arsle och käka pocorn och se andra spela golf. Hans fru uppmuntrade honom också. Hon skrek att hon var trött på att se honom och undrade om han inte kunde åka någonstans.

Efter en usel tredjedag med 75 slag slutade han på en 25:e plats efter sin otroliga avslutning med 8 birdies och en bogey. Compton har en norsk mamma och blev känd efter att ha fått dispens för att kunna få åka golfbil på tävlingar med anledning av sitt hälsotillstånd.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se