STEFAN HANNA

Omröstning överklagad

1:51 min

Tre centerpartister i Uppsala har idag lämnat in en överklagan mot partiets kretsårsstämma som hölls i torsdags där frågan om Stefan Hanna som gruppledare avgjordes med en omröstning. De menar att omröstningen gjordes på ett oetiskt och felaktigt sätt och att han försökt påverka utgången. Vad tycker du om turerna inom centerpartiet och gruppledaren Stefan Hanna? Kommentera här!

Turena kring Stefan Hanna och splittringen i centerpartiet kommer nu troligtvis, enligt flera partimedlemmar också bli en fråga för partiet på riksplan.

Centerpartiets röstade i torsdagskväll om partiet forfarande har förtroende för Stefan Hanna som gruppledare. 76 röstade för honom 70 var emot. Men trots att han vann den omröstningen så har partiet fortfarande problem kring att enas och klyftan mellan de två fallangerna verkar nu bli allt djupare snarare än tvärtom. Enligt en källa inom partiet som Upplandsnytt pratat med är det flera centerpartister som menar att det här kommer bli en fråga för partiet på riksplan att agera i.

Desstuom har nu tre centerpartister lämnat in en överklagan kring hur omrösningen gick till i torsdags. Man menar att den gjordes på på ett oetiskt och felaktigt sätt då Stefan Hanna, enligt dem strax innan omröstningen ställer sig upp och säger med hög röst: " Om man säger nej till denna löjliga motion skriver man alltså avslag på lappen?" De är också kritiska till att han går runt till fem personer och indikerar hur de ska rösta och menar att han på så sätt försökt påverka utgången av omröstningen. De menar nu att omröstningen måste göras om.

På stan i Uppsala resonerar de vi pratar med såhär kring Stefan Hanna och hur det gick till på medlemsmötet förra veckan:
– Det är majoritetsbeslut och då måste man acceptera det, tycker jag säger en person.

– Jag hörde också att många anmält att de ville bli centerpartister då, och det tycker jag är lite underligt, säger en annan person.