Friidrott

Tornéus släpper handbromsen

3:16 min

Längdhopparen Michel Tornéus är en av de spännande svenska friidrottsprofilerna som intar Globen under tisdagskvällens gala.

Hittills har resultaten varit bra med 8,10 meter som bäst inomhus. Men Tumba-Michel som han även kallas väntar fortfarande på den riktiga ketchupeffekten.

– Det är bra resultat. Kan jag fortsätta hålla den här nivån kommer det förr eller senare att släppa och bli riktigt långt, det känner jag. Man måste släppa handbromsen.

Handbromsen som han pratar om sitter mer i huvudet än i kroppen men Tornéus tror att mer rutin kommer att göra nytta.

– Jag har bara varit ute på touren ett år och har mycket kvar att lära mig.  

– Efter att ha kollat tillbaka på hela säsongen har jag lärt mig ingen är omänsklig. Jag har slagit allt från olympiska guldmedaljörer till VM-medaljörer. Har jag en bra dag är jag med och slåss med de bästa i världseliten, säger han.

Ett frågetecken inför tisdagens tävling i Globen är banorna som är uppbyggda enbart för det här tillfället.

– Jag har tävlat här i två år nu men inte riktigt lärt mig att hantera banorna. Jag hoppas på tredje gången gillt och att det släpper så jag får till det.

Längdhopparen Tornéus har gått och blivit klubbkamrat med bandy och fotbollsspelare i Bajen – Hammarby IF. frågan är hur långt tid det tar innan han gör en Christian Olsson och bosätter dig i Monaco?

– Det är jättekul att vara en Bajare nu! För mig är det viktigare att få en lägenhet här i Stockholm, säger 24-åringen som gärna lämnar föräldrahemmet inom en snar framtid.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se
Frida Sandgren
frida.sandgren@sr.se