Bildts motvilja till att fördöma Kadaffi kritiseras

2:07 min

Tycker du att Bildt representerar Sverige på ett bra sätt när det gäller krisen i Libyen?

Carl Bildts hållning när det gäller våldet i Libyen har lett till kritik från många håll; ,  och inte minst från Ring P1:s debattörer. Det är framförallt det här uttalandet, som gjordes i Ekot den 21 februari, som har kritiserats:

Inringaren Christian Tengblad tycker att Carl Bildt är jävig i situationen på grund av sina tidigare affärer med Lundin Oil:  

"Vi tänker inte låta oss företrädas av någon som inte ens kan göra ett enkelt ställningstagande. Carl Bildt måste avgå (...)". Så skriver Christian Tengblad med flera på en facebooksida som manar till demonstration mot Carl Bildts hanterande av Libyenkrisen. Och Christian Tengblad är inte den enda som ringt till Ring P1 om det här.

Mari Sahebi upprörs av dubbelmoralen i att å ena sidan prata om demokrati och mänskliga rättigheter - och å andra sidan inte helt ta avstånd från Libyens makthavares agerande:  

Så här skriver webbtidningen om Bildts uttalande.

Signaturen Christopher skriver till Carl Bildts försvar:

Bildt har uttalat sig mycket tydligt om Libyen, det uttalande man ständigt hänvisas till sätts inte in i något sammanhang. Kika på hans Twitterflöde till exempel:
"Completely unacceptable"
"Totally unacceptable violence by regime"

Här hittar du Carl Bildts  och hans . Bildt har dessutom genom ett gemensamt uttalande med EU:s alla utrikesministrar .