Naturmorgon tar emot pris

Årets Jarl Alfredius-stipendium tilldelas i år programmet Naturmorgon i P1, Sveriges Radio och fotografen Pelle Wickman, SVT. Utdelningen skedde vid Public Service-dagen i Stockholm tisdag 22 februari. Utdelare var Cilla Benkö (vice vd Sveriges Radio) och Eva Hamilton (vd SVT).

Stipendiet ska gå till en SVT-eller SR-medarbetare som har ett förhållningssätt som liknar Jarl Alfredius journalistiska gärning. 

Naturmorgon i P1, Sveriges Radio
Jenny Berntsson Djurvall, programledare, Lisa Henkow, producent och Lasse Willén, programledare.

Juryns motiveringar för Naturmorgon lyder:

För att varje lördagsmorgon, oberoende av väder och vind, ge oss bilder av en levande natur som doftar, låter och är. Tjäderspel, gökotta eller forskningsrön kring granbarkborren - allt ryms naturligt i en redaktionell ambition att ge lyssnarna spänning, lust och kunskap om naturen som en helhet.

Så här beskrivs stipendiet:

Jarl Alfredius drevs av ett starkt engagemang och en äkta nyfikenhet i sitt arbete. Han la också stor vikt vid ett etiskt och respektfullt förhållningssätt till journalistik. God språkbehandling och ett passionerat intresse för nyheter, kultur och en speciell känsla för public service, kännetecknade Jarl Alfredius.