Grönsaksröra med fullkornsbulgur och räkor.

6:11 min

Bulgur görs av durumvete som förkokas och krossas. Bulgur är en populär och viktig ingrediens i libanesisk och turkisk matkultur, men har också blivit populärt här i Sverige.

4 portioner

2,5 dl Frebaco fullkornsbulgur

4,5 dl vatten

2 morötter

1 rödlök

1 dl hackad persilja

10  körsbärstomater

Ca 100g ruccolasallad

200g skalade räkor

Dressing

0,5 dl olivolja

0,5 dl vatten

4-5 msk balsamvinäger

4 tsk socker

Gör så här:

  1. Koka fullkornsbulguren enligt anvisning på förpackningen. Låt stå och svalna en stund.
  2. Råriv morötterna. Hacka lök och persilja fint. Klipp ruccolasalladen till lämplig storlek.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Rör ner dressingen i den kokta bulguren. Blanda ner samtliga grönsaker. Garnera med räkorna.

Servera gärna med lite extra dressing till.