Punktdags

Jag ska inte komma dragandes med någon halvdan matchredovisning. Kan bara konstatera att Luleå vann med 4-2 och i det långa loppet kändes segern klart rättvis. Man var bättre på alla plan.

Däremot tänkte jag dra upp lite intressanta punkter som vi kan ta med oss vidare inför derbyt i morgon.

  • Janne Niinimaa: Han kan inte åka runt och tro att han spelar tv-spel. Det räcker inte med att trycka på passningsknappen, man måste sikta till den man ska passa också.
  • Anders Nilsson: Jag gillar Nilsson, men hans returer på låga skott som alltför ofta går rakt ut i slottet är en fara för Luleå.
  • Pär Arlbrandt: Har kommit igång på allvar. 1+1 igår och han ser glad ut igen. Det behövs.
  • Bröderna Abbott: Blir bättre och bättre. Satte ständig press på Timråbackarna och levererade.
  • Karl Fabricius: Missade återigen ett jätteläge men hans stressande igår gav resultat. Bästa matchen på länge av Kalle.

I det stora loppet, bra som sagt men man missar fortfarande för många lägen. Även om första perioden inte är speciellt bra för Luleås del så har man chanser som ska resulterar i minst två mål. Helst tre, med lite tur hade det kunnat bli fyra till och med. Det blev noll.

Nu löste det sig ändå och en liten propp lossnade resterande del av matchen, men i ett slutspel så kanske man inte har råd med att sumpa så många jättelägen. Inte i ett derby heller.

På tal om slutspel. Vi får säga grattis till Luleå. Fem omgångar kvar. Tolv poäng ner till nionde plats. Luleå är klara för slutspel. Som bloggare måste man våga sticka ut hakan...

/ Gullbrand